bundeve

 Sastojci:

  • 5 žlica grožđica
  • 5 žlica mljevenog rogača
  • 3 šalice kus kusa
  • 8 šalica jabučnog soka ili vode
  • 500 g crvene bundeve (hokaido)
  • nekoliko žlica meda (po želji)
  • šalica zobenog vrhnja
  • žličica mljevenih lješnjaka

Priprema kolača:
Preostalu kašu od bundeve pomiješajte s nekoliko žlica meda te stavite u posudu. Kus kus pomiješajte s grožđicama, jabučnim sokom ili vodom, dodajte rogač te stavite kuhati nekoliko minuta dok se smjesa ne poveže. Po želji zasladite još toplu smjesu medom i ulijte u nauljeni kalup. Kad se smjesa u kalupu ohladi, premažite je kašom od bundeve. Kolač se nakon 15 minuta može rezati, a poslužuje se s malo mljevenih lješnjaka i zobenog vrhnja prelivenog preko svakog kolača.

Priprema maske za lice:
Bundevu ogulite, narežite na manje kockice i kuhajte poklopljeno s malo vode dok ne omekša. Kad bundeva bude mekana, ocijedite je, pustite da se ohladi te je usitnite da dobijete kašu. Odvojite malo kaše, pomiješajte je sa žlicom meda i zobenog vrhnja te dobivenu smjesu nanesite na lice. Držite masku 20-ak minuta i isperite mlakom vodom.